Lørdag den 6. Juli satte 4 dobbeltdækkere kursen mod Østrig. Bus 4 var spækket med spændte FDFere fra FDF Lind. Fedt at være så mange at vi faktisk fyldte vores egen bus. Første stop på vejen var Fleggaard hvor børnene havde mulighed for at shoppe snolder til turen. Turen til Østrig gik smertefrit, tiden blev brugt på at spile Bus banko, lave quizzer, læse Anders and blade mm. Vi fik også set en film eller 2 på vej derned. Lederne brugte en stor del af turen på at sy det fine mærke som Daniel havde designet til turen på alle deltagernes skjorter. Undervejs til Tyskland blev ruten lavet om, for at undgå kø på de tyske motorveje hvilket resulterede i at vi var fremme i lejren allerede tidligt søndag morgen.

Lynhurtigt fik vi rejst vores lejr. Ja det tog faktisk kun 1 time at rejse de 16 telte samt 2 samlingstelte. Der blev knoklet igennem af både store og små. Resten af søndagen var til fri afbenyttelse så vi besluttede os for at bruge søndagen og det fine vejr på at gå ned til badesøen Lanser See, godt 4 km fra lejren hvor vi kunne bade og slappe af. Om aftenen samledes alle kredsene til fælles lejrbål med den skønneste udsigt over bjergene.

Mandag morgen var det en flok spændt børn og unge der havde pakket deres tasker med både sommertøj og vintertøj. Dagens udflugt gik til Stubaier Gletscheren, Her tog vi liften op af bjerget og da vi ankom til gletscheren valgte de store at gå op at bjerget mens 2. Piltene tog liften det sidste stykke til toppen. Efter at have oplevet Gletcheren i snevejr, var det tid til at kælke ned i vores regntøj. Dette til stor morskab for både store og små. Flere tog faktisk turen 2 gange. Hu hej det gik - fuld fart, masser af grin, hvin og sne. Efter besøget på toppen (3210m) var det tid til at besøge isgrotten. En flok seje og meget trætte FDFere tog sig et velfortjent hvil i bussen på vej tilbage til lejren. Om aftenen valgte vi at blive i lejren og spille og slappe af, da vejret desværre ikke var så godt.

Tirsdag skulle vi på udflugt til bjerget Serles. Vi tog gondolen op til et lækkert område med søer, legeplads, café, aktiviteter for alle aldre og dagens højdepunkt var Rodelbahn (er en køretur i "slæde" ned af bjerget) der ventede på os til turen ned af bjerget.

Først ventede en skøn gåtur i området til Maria Waldrast klosteret. Her besøgte vi den gamle kloster kirke og souvenir butikken hvor vi alle fik nogle spændende indtryk fra "dengang". Alle børn gik barfodet igennem det hellige vand inden det var tid til at spise madpakker, snacks, is og købte lidt souvenirs.

Både ud og hjem gik vores vandre grupper forskellige veje, nogle grupper valgte endda at gå off piste og følge skipisterne ned, i stedet for bjergvejene. I alle grupper var stemningen rigtig god, og unge som ældre viste gang på gang hvad de er lavet af, og det er på den gode måde hver gang. Fra klosteret gik vi tilbage til det første område, hvor der var plads og tid til at slå sig løs på legeplads, ved vandet, ved sluse mm.

Da vi skulle hjem, var det endelig tid til dagens højdepunkt Rodelbahnen. Det var en fantastisk tur for både børn, unge og voksne. Man fik helt lyst til at prøve igen, og der var da også en gruppe børn der talte alle deres lommepenge for at se om de havde penge nok til en tur mere.

Om aftenen var der fælles underholdning med alle de andre kredse. Til forskel fra andre kredse, har vi hos FDF Lind vores egen lejr avis, som hver aften til stor morskab for hele kredsen bliver læst op lige inden sovetid.

Onsdag var dagen, hvor vi skulle stå for alle måltider til hele lejren. Så det var nogle morgenfriske hoveder (både ledere og børn) der var i køkkenet allerede kl 6:30.

Her skulle vi finde morgenmad frem og gøre klar til at alle på lejren kunne smøre madpakker. Efter morgenmad og madpakkesmøring var der morgenandagt, hvorefter alle andre kredse tog afsted på dagens udflugter.

Da alle de andre kredse var taget afsted, startede vi med at skrælle de 60 kg kartofler der skulle klargøres til kartoffelsuppe. Vi skrællede og skrællede og skrællede. Emil havde klargjort en boremaskine monteret med nye toiletbørster for at gøre skrælningen lettere. Ud over de 60 kg kartofler der skulle skrælles, skulle der også ordnes 10 kg løg og 5 kg porrer + en masse gulerødder.

Som en del af tjansen hjemme i lejren skulle vi også sørge for at rengøre toiletter samt fylde toiletpapir op.

Selv om det var vores maddag, var der også tid/ mulighed for at få en på opleveren. Nogle bestemte sig for at bestige bjerget vi boede på (en gåtur på 14 km), andre gik til badesøen og de store tog til Innsbruck. Der var dog også mulighed for at blive hjemme i lejren. Eneste krav hjemme i lejren var dog, at alle skulle i bad i de udendørs brusere (med badetøj på) inden aftensmad.

Børn, unge og voksne har gennem dagen fået kæmpe ros for maden og måden det var tilrettelagt på. Suppen blev fantastisk og aftenen blev brugt på lejrgudstjeneste, fælles spilaften, hvor alle deltagere kunne slæbe borde hen til fællespladsen, inden der hjemme i lejren var lejravis og kage inden sengetid.

Torsdag skulle vi atter på tur. Denne dag som turister. Vi lagde ud med at besøge en gammel Sølvmine, hvor vi tog det gamle mine tog 10 min ind i bjerget. Det var spændende at se og hører hvordan de engang havde arbejdet dybt inde i bjerget for at finde sølv. Efterfølgende besøgte vi Hus på hovedet, en form for at hurlumhej hus, hvor alt vender omvendt. En spøjs og sjov oplevelse. Slutteligt kørte vi til den gamle by Hall, hvor der var tid til lidt shopping og hygge inden vi kørte tilbage til lejren. I løbet af dagen var det overskyet, heldigvis åbnede himlen først sine sluser da vi kom tilbage til lejren.

Til at slutte dagen af, havde vi et internationalt lejrbål med østrigere fra samme lejrsted, her lærte vi en masse østrigske spejdersange. Som altid sluttede vi dagen af med lejravis og kage inden sengetid.

Fredag var dagen hvor konditionen og benene rigtig skulle testes. Turen gik til Grawa vandfaldet. En hård tur, fordi terrænet var meget skiftende og turen op og ned var stejl. Ikke desto mindre var udsigten skøn og humøret var højt. De fleste gik en tur på 500 højdemeter op langs vandfaldet, mens andre valgte at fortsætte yderligere helt til toppen af bjerget. I løbet af dagen tog regnen til, så vi var alle totalt gennemblødte da vi kom tilbage til bussen. Der skal dog mere til at skabe dårlig stemning end regn og vådt tøj.

Da vi kom tilbage til lejren sent på eftermiddagen, skinnede solen, så vi kunne få tørret vores våde tøj. Aftenen blev brugt på det sidste fælles lejrbål inden vi hyggede hjemme i vores egen lejr med lejravis, kiks og kakao.

Lørdag morgen var det op og i gang med at pakke sammen. Desværre var teltene ikke tørre, hvilket resulterede i at alle telte blev pakket våde sammen. Kl 13, var der afrejse fra lejren hvorefter en bustur var det sidste der skulle overstås inden vi atter var hjemme på Dansk grund. Lederne havde dog den fedeste overraskelse til børnene idet vi kl. 9 om aftenen holdte på MD i Tyskland og fik fyldt maven godt op til nat.

06.20 ankom vi til Lind søndag morgen. Ved fælles hjælp blev alle telte lynhurtigt rejst på grunden ved kredshuset. Hvorefter det var tid til at komme hjem i bad og måske lige få et par timers ekstra søvn.

Tak for en fantastisk tur til alle både børn, unge & ledere. Tak til Herning Turist og deres fantastiske chauffører for at få alt til at fungere undervejs. Er helt sikker på at rygsækken nu er fyldt godt op med minder og nye venskaber.

Se billeder

Her kan du se flere billeder fra turen. Link til Google.photo.

Til billederne